Voorbije dagen
Bonsoir les belges!
Weer een tijdje geleden. Enkele drukke dagen achter de rug. Pas na middernacht thuis en 's morgens om 7 u paraat staan bij de kids. Anne moest 's avonds veel opdienen en dan zijn ze pas tussen 23 en 24 u thuis, dan pak ik het cliotje en rijd ik terug de berg op naar boven in Vaujany, naar mijn kamer.
Heel veel hilarische momenten achter de rug met de kids!
Gisteren een flinke wandeltocht gedaan, we hadden geen auto thuis en een hele dag met de 4 kids in dat kleine vakantiehuisje blijven (zonder iets of wat van speelgoed) is niet echt gezond, ze moeten soms echt uigelaten kunnen worden. Vandaar stapschoenen aan en een flinke wandeltocht naar beneden, Jesse in de ene hand, sep aan mijn andere hand en de 2 meiden voorop, gaan maar jongens!
3 kwartier goed doorgestapt met veel drinkpauzes en zonnecrèmepauzes. Allen hun pet op. Beneden in het dorp lekker in de schaduw gepicknickt, verse pasta klaargemaakt met de kids 's morgens vroeg. Jesse doodop natuurlijk, heb geen buggy meer om hem even in te laten slapen of tijdens het wandelen, een kind van net 2 die 3 kwartier flink meeging aan mijn hand, super mooi!!!
Na de picknick uiteraard een ijsje gegeten, ons eerste ijsje voor deze zomer, dat hadden mijn stappers verdiend. De hele middag in de speeltuin geravot, onder de fontein lekker gelopen en Jesse toch een halfuurtje rustig gekregen en op een dekentje onder de boom in slaap gekregen, dat deed hem meer dan deugd! We speelden ook nog een spelletje minigolf en om 17 u kwam mama ons ophalen, boodschappen gedaan en dan kon Tieke aan de avondshift beginnen, mama moest opdienen. Kids allen voldaan uiteraard, alle 4 in bad gedaan, broodjes gegeten, verhaaltje gelezen en om 20 u was het muisstil in huis. Nog even de boel opruimen en om 24 u kwamen mama en papa thuis zodat Tieke ook naar haar bed kon rijden.
Vandaag om 7 u weer aan de slag. Tieke kwam aan en ze kwamen net alle 4 uit bed gekropen. Rustig ontbeten, kleren aandoen en onze voormiddag brachten we door in la Vilette. Met het treintje rondgereden, tennis gespeeld, speeltuintje, voetbal... . Om 12 u even bij mama en papa gegeten in de zaak en dan kids ingeladen, hop naar het zwembad, waar ze alle 4 tot 17 u lekker hebben gespetterd. Tieke holde de hele middag achter Jesse aan en hield de andere 3 goed in het oog. Moest Sep plassen, hop de andere 3 uit het water, naar de w.c zodat ik niemand uit het oog verloor. Om 17 u mijn vissen uit het water gevist, ze aangekleed, de auto in, allen voldaan. Buiten gegeten, alle 4 in bad en om 19 u au lit, morgen is het weer schooldag! Woensdag begint hier de vakantie, dan vertrekken we naar de Provence, joepie!
Morgen om 9 u beginnen, dan heb ik Jesse een hele dag alleen, ook eens leuk, maar dan val ik echt in een gat, 1 kleine peuter is echt een fluitje van een cent, ik mis de drukte rondom mij dan echt, zonder de andere 3! Maar de andere 3 komen 's middags thuis eten en 's avonds lekker druk dan.
Er is nog geen internet in de Provence, dus loop ik af en toe wel eens tot de bibliotheek of internetcafé.
Jesse moet woensdag nog optreden hier in Vaujany met de crèche waar hij op dinsdag heen gaat. Om 18 u treden de peuters op en daarna rijden we richting Vacqueyras. Spannend!
Vrijdagochtend hadden we schoolfeest bij de andere 3, super mooi gemaakt! Ze hebben gedanst, gezongen en waren heel schattig verkleed, foto's volgen later.
Heerlijk, het zomerseizoen. Al die belgen en nederlanders, het zit hier propvol, allemaal even weg van de stress, rust en genieten. Buiten op het terras zit iedereen lekker aan een wijntje nu, met een super mooi uitzicht op het meer. Dat heet pas gelukkig zijn.
Tieke gaat de aftersun boven halen, haar bikini uitdoenen snel even douchen.
Tot schrijfs iedereen!
P.s de laatste 2 weken van augustus, mag ik iedereen uitnodigen in het grote huis in de Vaucluse, dan gaan Anne, Pas en de kids met familie naar Spanje waar schoonzus van Anne woont. Wie dus nog even gratis naar de Provence wil komen op een uurtje van zee, aan de voet van de mont ventoux, laat het zeker weten!
Oh jammer Siets!! Die laatste weken van augustus hebben wij geen verlof!!!!!!!!!!!!! Wij hebben de laatste week van juli en de eerste van augustus vakantie. Stom hè.
Liefs x
Inderdaad jammer, Bie! Een weekendje kan ook altijd deugd doen he, of een verlengd weekend, 3 dagen? Je kan vrijdagavond het vliegtuig nemen (klein uurtje vliegen) en maandagavond terugvliegen. Ik kan je altijd komen ophalen op het vliegveld, dat is vlakbij. Bekijk het maar eens!
Zou wel leuk zijn bekende gezichten hier te laten proeven van mijn leven.
Liefs daar!
Hey Siets,
ja zo'n weekendje zou ook wel kei tof zijn. We zullen het eens bekijken. Ik moet helaas wel altijd op maandag werken van 8 tot 18 u en het is moeilijk om op maandagen vrij te nemen omdat het dan altijd heel druk is op 't werk. Maar mss vinden we wel een alternatief. Ik houd je op de hoogte.
Siets, ons Treesje is gisteren weer geschoren. Superzielig. Het moest echt, want haar vacht was een aaneenschakeling van dikke knopen. Heel raar, dat is nu de 2de keer sinds we hier wonen hè, en in St.-Lenaarts had ze dat nooit. Nu heeft de dierenarts haar ook een aantal prikjes gegeven tegen bacteriën e.d.m. Verder moet ik haar nu een maand behandelen tegen een huidschimmel. Ze ziet er echt niet uit. Ze kan ook niet zomaar ergens gaan liggen of op haar favoriete plekjes, want dat voelt heel gek aan zo recht op haar naakte huid. Dan veert ze telkens recht. Zielig hoor. Ik hoop dat ze er nu eindelijk vanaf is en ze snel terug haar heeft. Gelukkig dat pesten bij poezen niet bestaat, anders was ze gegarandeerd slachtoffer.
Een paar weken geleden, denk dat je toen net vertrokken was naar Frankrijk, heb ik nog foto's van Annabel gestuurd naar je mailadres. Haar schoenen staan daar nog wel niet op ;-). Maar die zal ik nog wel eens sturen. Samen met een foto van ons Treesje.
Annabel kan nog niet echt stappen hoor, al durft ze nu toch al wat proberen op zachte ondergronden. Ze wordt echt groot en kan al een aantal dingen zeggen. Bv. als ik in de keuken bezig ben zegt ze: koken, thee, sla, ananas (heel schattig). Als ze honger heeft zegt ze "ta" , wat kaas betekent. En de andere woordjes kende ja al hè.
Ja ja, ze krijgt bij bomma altijd haar halve wafel. Kent ze goed. Net als bij " 't crème glaceke"; dit is een ijsjeszaak in Rijkevorsel; daar krijgt ze altijd zo'n een dun rond wafeltje van de mevr. Als we daar dan bij de deur zijn, steekt ze haar hand al uit naar de mevr...
Zo, Siets, de vakantie voor de kids is dan begonnen, ze zullen blij zijn dat ze dan extra veel tijd met jou kunnen doorbrengen.
Veel plezier en heel veel groetjes van ons!