Zondag
Hallelujah, is de startkreet voor vandaag!
Tieke arriveerde om 8 u netjes bij haar kroost, zodat mama ook naar de zaak kon om bij het ontbijt te helpen, kamers schoon te maken en voorbereidingen voor het avondeten kon doen.
Het bleef maar regenen deze voormiddag dus haalden we de knutseldoos weer boven. We maakten mooie sleutelhangers en armbandjes van kralen met als gevolg uiteraard, 1000 kraaltjes op de grond. Stofzuigen maar, vegen en rapen, haha!
Na ons 10 uurtje stopte het even met druppelen, allen jassen en schoenen aan om een stevige wandeling te maken in het dorp. Langs de paardjes, langs de konijnen. Jesse huppelde van her naar der. Aangezien we geen buggy meer hebben is het vooral uitkijken, de jongens stevig bij de hand, de meiden netjes voor mij hand in hand. Af en toe een 'ik ben twee dus ik zeg nee momentje onderweg', tot we bij de kerk aankwamen. 'Sietse, wat is dat?' Plots kwamen ze tot de ontdekking dat ze daar nog nooit zijn binnen geweest. Allen de kerk in, want er kwam een stortbui aan. Allen muisstil vol bewondering keken ze van boven naar beneden, van de mooie ramen tot de beelden, het orgel... . Tot al snel hond King de deur open kreeg en ook binnen in de kerk rondliep met een luid geblaf. Jesse dook richting de kaarsten dus Tieke holde achter hem na, maar boem achter zich, liet Seppel het Mariabeeld vallen, gelukkig niet van steen. Tieke keek naar buiten en zag het druppelen, omdat we nog een dik kwartier steil naar boven moesten lopen en ze anders drijfnat zouden zijn, besloot Tieke te wachten. Dus Tieke haal je godsdienst naar boven, zo zie je maar dat het toch ooit te pas zou komen! Een rondleiding dan maar door de kerk, de meiden vol bewondering, de jongens toch ook met grote ogen.
Daarna allen weer in bad, broodjes gegeten en de groenten houden we tot vanavond. Jesse was duidelijk over zijn eetmoment heen, het was na half 12 en dan moesten er nog 2 in bad, allen een warme jogging aan, broodjes gegeten ende namiddag in gezet.
3 uur langs poesje gespeeld, de pret kon niet op. Tieke was mama poes of baasje en moest haar minuten maar gevuld krijgen: nu gaan de poesjes slapen, de poesjesgaan eten, de poesjes moeten naar de poezenkapper, de poesjes naar de dierendokter, de tandarts, de kermis, de dansles.... of te wel was ik dus mama poes vanmiddag met 4 kleine katjes rondkruipen of wel baasje.Ze werden het maar niet beu, een korte drinkpauze tussen in.
Daarna allen onder dedekens, bouwden we eenclubmet dekens en las Tieke allerlei verhaaltjes voor. We maakten het gezellig in de kinderkamer, een beetje donker, een klein lampje aan en daarna groenten snijden maar, spaghetti op het menu vanavond!
Om 18.30 u kwam mama thuis van de zaak en vertrok Tieke richting haar kamer, om haar verslagjes te schrijven en er morgen weer een heerlijke dag van te maken!
Kids, tot morgenvroeg, half 7! Miauw, miauw!
Fijne zondagavond iedereen!
Liefs
Hey Siets!!
Alles gaat daar weer z'n gangetje lees ik.
Er verschijnt regelmatig een glimlach als ik je verslagen lees. (Vooral bij de kerk, dat was vast even spannend!)
Ben benieuwd hoe het de komende tijd daar allemaal gaat zijn!
Hier alles z'n gewone gangetje. We hebben heel veel nood aan vakantie. Als is dat nog even niet het geval. We tellen toch al een beetje af naar de laatste week van juli, want dan het zover tot en met de eerste week van augustus.
Soit, nog veel plezier ginds en tot blogs!!!
bie en co xx