sietsindealpen.reismee.nl

cette semaine

Bonsoir bloggers!

Hier nog eens een verslagje uit de wondermooie alpen! Woensdag had ik een dag vrij, dat betekende schoolboeken openslaan en een terrasje gedaan in de zon.

Woensdagnacht is Pascal naar Nederland vertrokken tot zondag om enkele dingen voor de zaak te regelen, donderdagmorgen is er hier een hele studio uit Parijs gearriveerd, allerlei muzikanten, producers met al hun materiaal, die blijven tot morgenavond, omdat ze Anne gevraagd hadden enkele nummers te schrijven voor oorlogskinderen, haar nieuwe cd voor het goede doel in Indië.

Dus tot zondag ben ik al enkele dagen alleen met de kids. Heerlijk genieten we van de paasvakantie, volgende week nog een week.

Zondag vieren we Jesse zijn 2e verjaardag, hij krijgt zo'n fiets cadeau een loopfiets in motorvorm in het hout, zoals janbibijan, super mooi!

Dinsdag gaan we waarschijnlijk 4 dagen naar de Provence met de hele vloot, even vakantie houden. Dan ben ik eind april nog een week alleen met de kindjes, gastouders klussen in de Provence. Oma Guusje en opa Hein (ouders Anne) komen 3 dagen eind april, dan gaan we 3 dagen in de zaak logeren als echte gasten zodat oma en opa in hun eigen huisje kunnen hier. Dan de eerste week van mei komen er enkele gasten voor maar 2 dagen dus dan is het ook Tieke's tijd, tot 11 mei ben ik nog druk bezig met de hele vloot, holé holé!

Jesse praat erop los deze week, ook al zinnetjes beginnen te komen: grond en schoen zegt hij de hele dag en broek, yoghurt, koek, appel, tracteur, camion (op zijn frans), poubelle... .

Morgenvoormiddag ga ik met hen naar de markt in Bourg. Er staan super leuke kraampjes dan mogen ze allemaal een armbandje gaan kiezen. Hoop om half 9 richting daar te kunnen vertrekken met de bende, daar 2 uurtjes rondwandelen en even halt houden in het speeltuintje en dan tegen half 11 terug naar Vaujany, eten maken zodat om half 12 het middageten weer klaarstaat. In de namiddag is er een feestje in Vaujany voor alle kindjes, met kindersmink, kermiskraampjes, optredens.... als Jesse een uurtje geslapen heeft ga ik daar zeker eens langs met de bende, lekker weer een hele dag buiten zijn!

Ondertussen zien we ook alle belgen en nederlanders met kinderen weer vertrekken uit de streek, het aantal belgische en nederlandse nummerplaten vermindert sterk, paasvakantie loopt op zijn einde bij jullie.

Hier zijn de pistes nog een dikke week open, dan is het seizoen voorbij, is alles 3 weken dicht en dan gaat alles terug open voor het zomerseizoen, al begint het fietsseizoen in vele hotels al op 1 mei, ski's aan de kant en fietsen en wandelstokken bovenhalen!

Kijk er naar uit, het wordt weer 1 van mijn mooiste zomers ooit hier in de alpen! Prachtig!

Heel veel liefs

Tieke