sietsindealpen.reismee.nl

Maandag: Siets kreeg een halve dag vrij!

Bonsoir bloggers

Is het daar ook nog volop licht? Denk dat het hier nog een uur licht gaat zijn eer de zon gaat slapen, wat straalt ze toch fel.

Vandaag een halve dag vrij gekregen, had vorige week de klok altijd rond gewerkt, de ochtendspits nog gedaan vandaag, de voormiddag en de middag en om 14 u zat mijn werk erop voor vandaag.

Schoolboeken meteen opengeslagen in het zonnetje. Heel de middag liggen samenvatten, huiswerk maken zodat ik in mei volop kan gaan blokken dan is heel de cursus samengevat, alle opdrachten af en huiswerk doorgestuurd. En nog even langs ikea geweest.

Mei wordt een blokmaand voor Tieke. Ik keer rond 10 mei ergens terug dan is het seizoen gedaan hier, een maand geen gasten, dus zijn mama en papa een maand thuis en wonen we al in de Provence. Dan ga ik 3 weken blokken in stippelland, communiefeest Joppe 23 mei (barbecue in de tuin koos hij), examens eerste week van juni en 9 juni wordt Tieke 21! Ik keer rond 10 juni terug, want wil naar het concert van Christophe Maé en genieten van de Provence. Rond 15 juni moeten mijn gastouders weer volop aan de slag en dan staan er 2 maanden, 7 op 7 4 kids voor me klaar!!!

Ik ga nog enkele uren verder werken om 23 u au lit zodat ik morgen om 6 u fris klaarsta voor de bende, dinsdag en woensdag zijn weer volledige Sietsdagen!

De fietsers zijn weer op ronde, groepen fietsers arriveren er, echt terug de zomer!!! In juni ben ik al 1 jaar in Frankrijk, wat vliegt de tijd!

Ik kom dus in mei 3 weken aan, om te blokken vooral, omdat er hier anders de hele dag 4 kapoenen aan mijn deur staan, mama en papa dan toch thuis zijn, dan ga ik echt 3 weken van maandag tot vrijdag blokken van 8 u tot 16 u, communiefeest, een aantal verjaardagen en examens!!!

Bloggers, wie deze zomer deze kant op komt, Provence of Côte d'azur, laat het me zeker weten, in de zomer hoop ik al een groot deel van de Côte d'azur gezien te hebben en een echte meid van de Provence te zijn! Vacqueyras is blijkbaar heel toeristisch, toeristen over de hele wereld brengen er hun vakantie door, chinezen, amerikanen... .

Ga een mooie fotoreportage maken van deze zomer!!!

Volgende week komt er een pakketje aan met een nieuwe camera, heb een 2 hands toestel gekocht op kapaza, want ik heb hier echt alle dagen een toestel nodig in mijn handen, elke dag maak je hier zoiets mooi mee, zijn het de kinderen niet dan is het de natuur!

Dus binnenkort gaat Tieke weer volop foto's maken van haar leven hier, dan kunnen jullie ook meegenieten.

En ik kom deze zomer eens 3 dagen met de tweeling tot jullie, grote container vol knutselgerief halen in action, de meiden willen mijn konijn en poes heel graag zien en Joppe en Jetske die ze deze zomer hier een weekje gezien hebben. Maar grote zus mag niet te lang weg, zeggen ze, ze vroegen daarstraks nog: Siets, jij gaat toch nooit meer naar België he, anders gaan wij de hele dag in bed liggen en huilen. Ik zei ik ga enkel op vakantie in België, maar ik blijf zeker hier in Frankrijk wonen!!!

Die 4 kids, met hen heb ik een contact voor het leven! Waar ik precies ga wonen in Frankrijk weet ik nog niet, wil de Provence nog door en door leren kennen en nog enkele streken eens bezoeken.

Er zijn ook kei mooie jobadvertenties in de pedagogische sector! Er is een nederlandstalig schooltje (kleuter en lager), waar de nederlandse kindjes die hier wonen op woensdagnamiddag ook leren schrijven en lezen in het nederlands, maar niet op een leerrijkemanier, een hele leuke speelsemanier, daar zoeken ze nu ook iemand bij met een diploma leerkracht lager of kleuteronderwijs of een pedagogisch diploma! Zo leren ze ook nederlandstalige vriendjes kennen... .Volgend jaar gaan ze dat schooltje in de Provence uitbreiden en komen er nog meer jobs vrij, heb daar al contact mee opgenomen en houd dat adres goed bij me, het zit vol belgen en nederlanders in Frankrijk, sommige dorpen zelfs meer belgen of nederlanders dan fransen, allemaal om een minder stressy leven te gaan leiden!

Heb leuke sites gekregen gemaakt door belgen en nederlanders die hier wonen in frankrijk, met jobadvertenties, huizen, nederlandstalige oppas die gezocht wordt... . Echt leuke site, zo heb je ook kind en gezin in frankrijk in het nederlands, opgestart door 3 vriendinnen die hier wonen, heet ook kind en gezin, die organiseren ook uitstapjes en avondjes voor belgen en nederlanders of ook in een fitnesschool van belgen, een avondje spinning in de week in het nederlands... echt zovéééééééééééél mogelijkheden!

Wil ook deze zomer extra hard mijn frans bijschaven, heb wel het maximum frans gehad op school in mijn talenrichting, maar wil echt perfect frans kunnen spreken omdat mijn toekomst hier ligt en ik ook het zakelijk frans wil blijven leren kennen (op school ook frans recht, boekhouding in het frans...). Ik dacht daarstraks nog: wat goed dat ik toch handel-talen heb gedaan. Eerst en vooral voor die talen, maar ook de saaiere kant, de boekhouding in het frans geleerd, sollicitatiebrieven in het frans, de binnormen in het frans.... het komt ooit zeker van pas als ik zelf een kleine B&B heb enkel met ontbijt speciaal voor gezinnen, in combinatie met iets op pedagogisch vlak en veel tijd voor mijn eigen kroost! Een oude schuur opknappen tot knutselschuurtje, beetje zoals een mini iko, zodat ik een knutselklasje kan starten of workshopjes kan geven op schooltjes! Laatst op de judoles vroegen er enkele ouders wat ik studeerde, nog wilde doen in Frankrijk... toen vertelde ik ook van het knutselklasje in een oude schuur en dat kenden ze hier nog niet. Wel alle sporten als hobby's (veel kids op dansles, zwemles, voetbal of muziekschool), maar iets rond knutselen hadden ze nog nooit van gehoord, ik dacht: wacht maar, haha!

Alé Siets gaat zich verder verdiepen in de pedagogiek zodat ze in juni haar examens kan doen en nog een jaartje verder kan!

Veel liefs en fijne avond iedereen!

Heel veel liefs uit het wondermooie Frankrijk!