Voorbije dagen
Hey bloggers!
Blogtijd! De voorbije dagen (het wordt afgezaagd om te zeggen) uiteraard kidsdagen! Het is super druk in de zaak, Hilde (meisje van 20 uit nederland die met haar vriend hier ook werkt samen met Anne en Pascal is doodziek), dus een man minder deze week.
De kids zijn deze week volledig voor mij geweest. Ik slaap ook met hen in de bijbouw (appartementje voor de gasten), ze liggen met 4 gezellig op een kamertje en ik heb een kamertje ernaast. Dan sta ik 's morgens om 6 u op, kleed ik me snel aan, een kwartier later is de eerste altijd wakker, komt perfect uit altijd.
Om half 9 vanmorgen zaten we in de vingerverf, daarna volgde er dansles. Tieke had het dansje van K3 lollypopland ingestudeerd en leerde de pasjes aan aan haar kroost, dat vinden ze heerlijk, die K3 dansjes, Jesse van 1,5 steelt dan echt de show en loopt gebukt rond door het huis. Tafel en stoelen aan de kant, dan maken we een echt podium. Daarna tijd om onze kokmutsen boven te halen. Spaghetti vandaag, de kids sneden zelf hun groenten mee en we maakten er een lekkere hutsensaus van. Stukken wortel in alle maten uiteraard. Alle kids zo fier als een gieter dat ze kunnen koken.Om half 12 alle kids aan tafel, half 12 is hier ideaal, dan zijn ze nog niet te moe en verloopt het eetmoment vlot. Om 12 u heb je vaak hangende kids boven hun bord, of dan hebben ze buikpijn... dus half 12 eten hier. Daarna hielpen ze met afruimen, de afwas en dan skikleren aandoen en hop naar de skiles.
Na de skiles ze allen gedousht om half 5, lekkere jogging aangedaan, even pipi langkous gekeken en dan lekkere broodjes gegeten. Daarna speelden we blindemannetje. 4 kids met sjaal geblindoekt op de bank en Tieke ging steeds voorwerpen zoeken. Daarna hielden we verhaaltjestijd zonder boeken. Iedereen mocht zelf iets vertellen en verzinnen vandaag. De gekste dingen kwamen natuurlijk naar boven, wij hebben hier echt alle 5 zitten huilen van het lachen, heerlijk. Siets, tijd om de kids slaapklaar te maken, afbouwen en even rustig aan doen. Tandjes gepoetst allemaal en daarna 1 filmpje van Otje van 10 minuten. Om 20 u lag iedereen in bed op weg naar dromenland. Eerst Tieke uitgebreid bedanken, 101 kussen ontvangen, warme knuffels.... wat een schatten!
Zaterdag moeten er gasten in dit appartementje en gasten in het vakantiehuisje, dus moeten we weer weg (totaal geen gedoe meer). Morgen gaat Pascal naar de Provence, kijken hoe het er aan toe gaat in het huis, zodat we hopelijk zaterdag kunnen verhuizen naar de Provence, zodat de kindjes geen school missen en ze maandag lekker mee kunnen starten.
Op school loop ik nu wat achter, omdat ik nu al 4 weken non stop dag en nacht de 4 helden bij me heb. Ik blijf elke avond van 20 u tot 23 u voor school werken, vaste routine. Maar normaal heb ik elke week een dag volledig vrij zodat ik kan doorwerken, maar voorlopig is dat niet mogelijk. Maar geen enkel probleem, ik sta altijd strak op mijn schema, in december al stuk voorgewerkt, dus dat halen we wel weer in. '
s Nachts vind ik het ook heerlijk om voor Jesse uit mijn bed te komen. Hij wordt nu 3 à 4 keer per nacht wakker dat je er echt wel uit moet komen voor de anderen wakker zijn, dan schreeuwt hij erop los. Vaak kan ik hem ook gewoon laten liggen, maar ik heb het al uitgeteld als hij na 2 minuutjes niet stil is, dan volgt er een hard geschreeuw, opstaan Siets!
Hij wordt ook altijd op dezelfde uren wakker, structuur, Jesse, haha! Om 1.10 u kan ik er eerst uit vannacht, dan rond 3 uur ergens, rond half 5 en dan om kwart na 6-half 7! Gelukkig heb ik niet veel slaap nodig. Ik denk dat ik de voorbije weken maximum 4 uur geslapen heb per nacht, ben een moeilijke slaper. Ik zal nooit in de auto slapen op reis, of in een ander bed ben ik de eerste nacht klaarwakker, het moet ook stil zijn, als ik Jesse zijn flesje hoor tikken in zijn bedje of zijn ademhaling slaap ik al niet (erg he).
In de Ardèche sliep ik bij hen met 4 op de kamer, boven in het stapelbed, ze hadden toen alle 4 een super harde hoest, dus werkte ik 's nachts in bed vaak voor school, gelukkig ben ik de volgende dag fit genoeg voor de kids en zal je het aan mij nooit merken als ik moe ben. Ideaal, Siets!
Verder heb ik net ook Joppe en Sam ondergestopt. Anne en Pascal zijn met hun vrienden uit Nederland gaan uiteten vanavond (op woensdag is de keuken dicht in de zaak) en Joppe en Sam kwamen gezellig hier in het appartementje de avond doorbrengen. Joppe is al 12, super lieve kerel die met alles meehelpt, zo zacht, lief kereltje en Sam is 5, die heb ik nadat ik mijn 4 helden heb ondergestopt ook even een dikke Sietszoen gegeven! Super mooie kereltjes!
Nu heb ik een lekkere kipfilet gebakken. Hier eten ze eigenlijk nooit vlees, heel veel vis, ik mis het vlees ook totaal niet, worst ofzo, de boerenkost zeg maar of een hamburger... dat mis ik totaal niet, maar kip is echt wel mijn lievelingsvlees, dat heb ik af en toe nodig.
Als ik in mei (eind mei vormsel Joppe) afzak naar België, ook om examens te doen... dan ga ik wel meteen langs het frituur om een vettige friet te halen en eens vettig vlees. Hoewel ik dan toch kipsaté ofzo verkies.
Grappig, maar dat afvalvlees dat bij de boerenkost nodig, hoeft voor mij echt niet meer, ik vind het nu zelfs vies als ik hier worst in de winkel zie liggen.
Scampi's vind ik overheerlijk, heb ik hier leren eten. Ik krijg hier elke dag een ander gerecht voorgeschoten, heb nog nooit 2 x hetzelfde gegeten, grappig.
Maar nu heb ik voor mezelf een kipfilet gebakken met kroketjes erbij en erwtjes en peekes, lekker boers dus, voor 1 x na 4 weken is dat zeker eens lekker!
Morgen weer vroeg dag, vannacht heb ik enkele keren afgesproken met de kleinste spruit, ik kijk er nu al naar uit om zijn helder blauwe ogen en spierwit haar te mogen zien, zo lief!!! Hij heeft een tijd in zijn tandenfase gezeten 's nachts (logisch), een tijd nachtmerries dat hij echt elk kwartier begon te krijsen en slaan met zijn handjes, die fase is nu ook even voorbij. Nu heeft hij de Tieke's fase 's nachts denk ik. Er zit nog een dikke kies vast, zag ik vanmorgen dus dat zal het nu wel even zijn. Fases hoort er allemaal lekker bij. De peuterpuberteit vind ik zo heerlijk, ik ben twee dus ik zeg nee, haha. Een hele uitdaging, maar ik trap er niet in, Jesse!
Morgen om half 7 is de hele vloot weer wakker, gaat Sieke weer stokbroodjes smeren, de kids wassen en aankleden, in de namiddag hebben de 3 oudsten weer skiles, dan ga ik als Jesse niet slaapt eens kijken. Vandaag was Jesse om half 12 doodop, dus als hij morgen slaapt van half 12 tot 13 u kan hij mee gaan kijken boven, in het liftje, dat vindt hij super!!! Kids vinden het ook wel eens tof dat ik kom kijken en dan wandel ik rond met Jesse in de sneeuw.
Heel veel liefs!
Tieke en France
Nu even douchen en schoolboeken open tot 23 u. Het blijft me boeien pedagogiek, ondanks het een dik pak leerstof is, dikke cursussen, is het helemaal mijn ding!
Hey Sietsie!
Hier nog eens bericht uit het verre Rijkevorsel.
Annabel is ook al K3-fan ;-). Als ze 'Lollypopland' of 'Bij de politie' hoort gaat ze helemaal uit de bol ;-) , met bijhorende bewegingen. Bij 'waar de suikerspinnen groeien aan de boooomen', zwaait ze haar arm in de lucht. Grappig
Verder applaudiseert ze nu voor anderen als die hun bord hebben leeggegeten. En Siets, ze kruipt! Eén dag na haar verjaardag kroop ze. En nu verkent ze het hele huis. Het is regelmatig verdacht stil. Dan moet ik even kijken waar ze mee bezig is... Zal binnenkort nog eens een foto sturen naar je emailadres. 'k Zal het dan vooraf even laten weten.
Allé Siets, heel veel liefs van ons!!
Jim, Bieke en Annabelleke xxx
Ik zie het al helemaal voor mij, Annabel à la K3! Super! Op den duur begin je daar zelf ook fan van te worden he, ik betrap me zo vaak in de auto dat ik lollypopland ofzo aan het zingen ben, haha. Super leuk dat ze nu de wereld kan ontdekken, kan rondkruipen. Stuur zeker nog eens een foto, ben benieuwd, ze groeit als kolen, jullie mooie prinses!
Veel liefs uit het mooie Frankrijk!