sietsindealpen.reismee.nl

Ardèche-Provence

Bonsoir bloggers!

Wat een eeuwigheid geleden! Gisterenavond om 23 u aangekomen met een auto vol met 4 kids die uiteraard doodop waren. Het weekje Ardèche zit er ook al weer op en nu kunnen we weer terug een weekje hier in het vakantiehuisje in Vaujany. We hopen dit weekend definitief te kunnen verhuizen naar de Provence, zodat de kids na hun vakantie daar ook meteen naar school kunnen.... . Dit is zo geen gedoe meer, dit vakantiehuisje naast de zaak is volgende week weer volgeboekt dus kunnen we hier nog maar een week verblijven. Er moeten nog 2 ramen in, in het huis in Vacqueyras, de verwarming, het keukenblok en dan is het woonbaar. Dus hopen dat dit allemaal volgende week kan gebeuren zodat we hier dit weekend kunnen vertrekken. Dan zouden in principe (zolang de zaak niet is verkocht) Anne en Pas 3 dagen in Vaujany verblijven, zodat ik 3 dagen alleen met de 4 ben in de Provence. De andere dagen zouden ze dan aan hun wijnbedrijfje werken in de Provence. Ze hebben vlakbij het huis daar een mooi oud pand gezien dat te huur staat, ideale plaats voor hun wijnbedrijfje.

Maar over mijn weekje Ardèche. De Ardèche is ook één sprookjespaleis, het was er nu rustig buiten het seizoen, echt lente, we liepen vanaf 10 u 's morgens in t-shirt buiten en ik heb een super mooi bruin kleurtje in mijn gezicht. Ik heb er uiteraard 7 dagen op de kindjes gepast. Pascal is 2 dagen op bezoek geweest, moest dan terug naar de zaak, net als Anne. We hebben lekker gefietst, uren gewandeld in de mooie natuur, Pont d'Ardèche bezocht, kampen gebouwd... Zaterdag heeft Anne het huisje helemaal opgekuist. Ze had ons 's morgens afgezet in Vacqueyras (3 kwartier van Ardèche) en dan heb ik met de kids de hele dag in de Provence buiten gezeten, waar let op: de zomer al begonnen is. Wat een felle zon, verbrand zijn we gewoon, kids vlogen naar hun kamer om hun sandalen boven te halen, petjes, zonnebrillen.... Alle mensen waren volop in hun tuin aan het werken, alle kinderen speelden gezellig op straat.... wat een mooie dag! Buiten lekker gegeten in de zon, K3 luid opgezet in de tuin en een hele dag buiten geleefd, zodat mama ons om 18 u kwam oppikken en we nog even stopten bij MC donalds, 1 x per jaar, kan ook geen kwaad, dat hoort bij vakantie.

Om 20 u richting Vaujany (de Alpen), waar we om 23 u aankwamen. Dan meteen de kids overgeladen, auto uitgeladen en een dik uur later lag ook Mega Siets (zo word ik hier nu genoemd) in bed.

Vandaag ook volledige kidsdag van klokslag 7 u tot klokslag 20 u. Super leuke dag, wel even wennen terug aan de sneeuw en het hooggebergte. Maar gelukkig was ook hier de zon te bespeuren vandaag.

Ik ga me nu bezighouden met wat foto's hier te plaatsen van de Ardèche, Provence... .

Heel veel liefs!

Van een bruingekleurde Siets die nu terug met haar kroost in Vaujany is.

Bisous