Samedi
Grappige dag vandaag, bloggers!
Moest vandaag pas om 8 uur beginnen. Maar was om 6 u al weer klaarwakker en heb een dik uur voor school gewerkt.Eerst een dolenthousiaste gastma. Ze is gevraagd om een liedje dat nu op alle franse tv kanalen en radiozenders komt, omdat nog eens op te nemen in het engels, gezongen door Anne, voor het goede doel uiteraard, Haïti.
Een kwartier later een mail uit de USA of ze auditie wil doen om het coca cola model te worden voor het jaar 2010 WERELDWIJD dus overal affiches van Anne. Ze gaat nu auditie doen daarvoor in Amerika, een kinderdroom die uitkomt.
De kids gingen een halve dag naar de crèche (skiles met crèche vandaag, met al hun vriendjes en vriendinnetjes, een uitstapje van de garderie), dus ik breng de kids weg om half 9. Parkeer de auto terug hier voor het huis en kon dan 2 uurtjes voor school gaan werken. Ook Jesse ging met zijn leeftijdsgenootjes naar boven en met de begeleiders van de crèche.
Om half 11 moesten ze allen terug opgehaald worden, maar de auto startte niet en er was een hevige sneeuwstorm, dramatisch. Dan ben ik helemaal naar boven gelopen, de crèche al verwittigd, niemand kon rijden, ook met sneeuwkettingen niet zo erg was het even (tot 12 u dan ineens heldere hemel en zonneschijn, niet te geloven).
Iedereen zag je onderweg aan de kant stilstaan en uitstappen, in looppas naar Vaujany. Dan met 4 kids terug helemaal tot thuis gelopen (klein halfuurtje stappen), Jesse op mijn arm, maar wilde zelf stappen en lachte erop los. Heerlijk, netjes allen achter elkaar mooi naar beneden gewandeld.
Dan lekker gegeten, kids bekaf uiteraard, allen droge kleren aan, slofjes aan, een warme choco en even pipi langkous kijken. Lekker gegeten en daarna boem patat ineens een felle zonneschijn en heldere hemel. De hele middag met kids buiten gespeeld, heerlijk!!!
Vandaag wisseldag, drukste dag van de week, 30 nieuwe mensen zijn aangekomen, er moeten er nog 5 aankomen vanavond en dan zijn we compleet voor de volgende week.
Woensdag komt ook dichterbij dan moeten we hier uit, het vakantiehuisje is dan ook verhuurd ook mijn kamer. Waar we dan heen gaan weet ik precies nog niet. Kids hebben dan nog school tot vrijdag, dan 2 weken carnavalvakantie (2 weken Vacqueyras, Provence) en dan gaan we definitief tot het einde van het schooljaar ergens wonen in een huisje hier ergens in de buurt. Althans dat is voorlopig de bedoeling, alles kan nog veranderen hier hoor.
Zolang la maitreya niet is verkocht, kunnen we nog niet definitief naar de Provence verhuizen. Het huis in Vacqueyras wordt zodra dit hier verkocht is, een kleinere B&B met wijn en cateringbedrijf van Anne en Pascal. Dan gaan we met het gezin zelf in Bras wonen (uurtje van de zee, côte d'azur), omdat dat het lievelingsdorpje is van Anne en Pas, typisch frans in een sprookjesachtige natuur met scholen, winkels en de zee vlakbij.
Morgen zondag, dan maken we er al weer een leuke kidsdag van. Drukke dagen met die verhuis, dit huisje moet terug geschilderd worden... woensdag kids een hele dag thuis dan met hen verhuizen, spannend!
Veel liefs
Tot schrijfs
Tieke en France
P.s Heb nog 4 uitslagen van school. Een 8.00 voor kinderen en gedrag. Een 14.7 voor methodiek (veel te wetenschappelijk) en een 7.6 voor ontwikkelingspsychologie en het laatste teruggekeren cijfer is een 9.3 voor het vak pedagogiek zelf (mijn lievelingsvak). Dus mooie resultaten teruggekregen vandaag.
Proficiat Siets!
Toen ik je blog las, dacht ik eraan om je verhalen af te printen en telkens aan bomma te geven, zodat ze ook een beetje kan volgen wat je daar doet hè. Denk dat ze het wel leuk vindt.
Ps: ons Belletje is donderdag jarig, dan krijgt ze om 16u haar eerste stuk fruitvlaai (i.p.v. fruitpap). De slingers en cadeautjes liggen al te wachten :-).
Zo, Siets, nog veel fun daar en tot blogs!!!!!
Hugs en kisses,
Bieke xx
Hey Bie!
Echt een super idee voor ons bom. Wilde dat ook al doen, maar dan zou het in een heel groot lettertype moeten, en de verhalen in een kaftje steken ofzo in de juiste volgorde, zodat ze kan volgen he.
Ik probeer zo snel mogelijk nog eens foto's te posten hier, maar mijn camera doet het al een tijdje niet meer en moet jullie echt dringend laten meeproeven van de landschappen hier, de 4 kapoenen en de felle zon!
Stuur je dan eens foto's door van Belle die 1 wordt. Heeft ze ook een kroon? Ik zie het al helemaal voor me!!! Super lief!
tot blogs
Tof dat je zoveel neerpent hier!
Liefs Siets