Vendredi
Bonsoir bloggers!
Voorbije nacht niet geslapen, echt geen uur. Jesse heeft vrij goed geslapen, maar de eerste nacht in een ander bed doe ik nooit een oog dicht. In totaal maar 4 x moeten opstaan voor Jesse, valt reuzegoed mee, hij vordert in zijn slapen.
Vannacht voor school gewerkt met laptop op schoot in bed, muziek geluisterd, boek gelezen... zodat de uren toch voorbij gingen. Dan om 6 u opgestaan en het ontbijt voor kids klaar gemaakt. Om half 7 één groot feest op hun kamer, alle 4 klaarwakker dus onze dag kon van start gaan.
Lekker ontbeten, had eitjes gebakken voor bij het stokbrood. Gewassen en aangekleed en om kwart voor 8 zaten de 4 kapoenen en grote zus gepakt en gezakt in de auto met hun gordels aan, hop richting de bushalte.
Om 8 u zaten de 3 oudsten op de bus en reed ik met Jesse richting huis. Eerst de boel wat opgeruimd, een wasje ingestoken en dan met Jesse naar de winkel gegaan. Casino, helemaal hetzelfde als delhaize, misschien iets groter, in Bourg d'oisans.
Fruit en groenten gaan halen en eten voor vanmiddag. Om half 11 beginnen koken, samen met Jesse, want om kwart voor 12 kwamen onze 3 grote helden aan om te lunchen. Een kwartier later hadden ze hun bord al helemaal leeg, toetje op en dus hadden we nog een uurtje om te spelen. Super actief, bruisend van energie werd er geplakt, strijkparels, vingerverf, alles tegelijk werd uit mijn ikeadoos van de dag gehaald. Ze eerst even gekalmeerd en aan tafel gezet en dan mochten ze ieder op hun beurt iets kiezen om te doen. Relaxte achtergrondmuziek opgezet, Mega Mindy en dokter love (nieuw nummer) en toen was het muisstil, iedereen van de wereld in elk hun eigen knutselfantasie, super ontroerend!
Oh ja, onze Sep van net 4 was de eerste keer droog vannacht. Uiteraard toeval, maar toch een hoogtepunt van de dag, fier dat hij was, zo'n grote jongen!
Jesse heeft weer een nieuw woordje geleerd. Carotte (wortel) zegt hij Kot, super schattig in de winkel.
Om 13 u met kids richting bushalte, super sneeuwstorm vandaag, auto's gleden allemaal van de weg deze namiddag, echt een uur hevige sneeuwstorm, een ander busje kwam hen ook ophalen met nog stevigere winterbanden. Stond ik daar met 4 kids helemaal ingepakt bij de bushalte, ik voel me nog steeds Maria von Trapp.
Dan Jesse rustig in bed gelegd, uurtje middagdutje. De boel opgeruimd, de was en de plas gedaan... . En tegen dat mijn huishouduurtje voorbij was, hoorde ik hem al roepen: 'Tieke, uit!' Super!
Dan Jesse zijn skipakje aangedaan, eerst klein 4 uurtje, fruitsalade (toetje van vanmiddag) en hem op de slee gezet. Snowboots aan en gaan Siets in het hooggebergte!
Daarna hem in zijn badje gedaan, lekker warme jogging aangedaan en hebben we stickers geplakt, dat vindt hij geweldig, zo fascinerend als ik een sticker af het vel pak en het op zijn hand plak.
Om 16 u stonden we weer aan de bushalte en kon de avond van start gaan. Lekkere broodjes gegeten, had nog een kipfilet over en erbij gebakken en daarna als toetje lekkere aardbeien met yoghurt. Daarna maakten we fruitsaté's, mmm!
Dan de pot strijkparels boven gehaald uit Tieke's kamer. Daar werden ze super rustig van. Leuk muziekje op en terwijl ieder op zijn beurt even gedousht, pyjama's aan, tandjes poetsen. Om 19 u alle parels aan de kant, ging ik ze even strijken en mochten ze nog een filmpje kijken, pipi langkous. Om 19.30 u flesje van Jesse gemaakt en iedereen te slapen gelegd. Morgen is het zaterdag, in de namiddag 3 oudsten 2 uurtjes skiles dus op en neer rijden morgennamiddag.
Ik ga nog een dvd kijken en dan ook naar bed, de klok slaat snel 6 u, maar heerlijk elke dag stipt om 6 u eruit en tussen 23 en 24 u erin, vast slaapritueel, zo blijf ik fit!
Morgen vertrekken er weer 30 gasten en komen er 30 aan, drukste dag van de week.
Toppunt van de dag, stipt om 19.30 u deed ik net het licht uit en hoorde ik binnen plots iets vallen, mijn pot strijkparels, 6000 pareltjes op de grond, daar was ik wel even mee zoet, had hem expres even hoog gezet en stabiel, maar dan toch, boem patat. Mooie afsluiter van de dag! Ik lachte er eens om en voelde me even Assepoester.
Fijn weekend iedereen!
Liefs Siets