sietsindealpen.reismee.nl

Je suis arrivée

Bonsoir bloggers!

Ondertussen al 3 dagen terug in de franse alpen! Donderdagavond om 16 uur arriveerde ik in Vaujany. De treinrit viel super goed mee, ondanks 3 grote volle koffers! Wat een gesleur, maar het is me toch weer gelukt. Toen ik bijna Valence naderde, heb ik al mijn koffers één voor één naar de uitgang gesleurd in de TGV, daar gewacht en ze er dan 1 voor 1 afgegooid op het perron. Daar stonden bagagekarretjes klaar, het kon niet beter! Recht voor mijn neus!

Uiteindelijk kwam Pascal mij ophalen in Valence en moest ik geen trein meer pakken tot Grenoble omdat Pascal op dat moment Valence passeerde met de auto, hij was 2 dagen in het huis in Vacqueyras en pikte mij dus op om samen naar Vaujany te rijden.

Het aankomen in Vaujany kon niet mooier, super felle zonnestraal niet normaal, echt heerlijk, alsof je in je t-shirt buiten kon rondlopen. De natuur was prachtig, lucht helderblauw, mooie witte bergtoppen met echt een super felle zon erop!

Ondertussen was Anne Jesse gaan afhalen op de crèche (donderdag, crèchedag) en liep ik meteen naar boven om de andere 3 van de bus af te halen. Ondertussen kwam ik Anne met Jesse tegen, ze opende het raam van de auto en Jesse super verlegen lachen naar mij en ineens roept hij super luid: TIEKE en wil hij meteen uit zijn autostoel!

Dan de andere 3, eerst kwam Gaby uit de bus gestapt, riep super luid: Siiiieetsske en vloog in mijn armen. Big smile!Daarna Seppie, hij keek even verlegen maar 3 seconden later had ik Seppie in mijn armen en Zoë begon te huilen van geluk, stapte met dikke tranen de bus uit en hield mij vast tot we thuis waren!!!

Thuis aangekomen super hysterisch iedereen, 100 dingen tegelijk willen vertellen alle 4 , ruzie voor wie naast mij mag zitten, op mijn schoot mag.... ! Super druk alle 4 door elkaar roepen... . Anne en Pas zijn dan gaan uiteten zodat ik lekker kon bijkletsen met de bende! Geen tijd om te eten, geen tijd om te douchen, ze wilden alleen maar bij Sietske zijn.

Dan vrijdag had ik Jesse overdag alleen, tussen 12 en 13 u de andere 3 daar had ik een groot bord spaghetti voor klaargemaakt. Om 13 u ze terug naar de bus gebracht met Jesse, daarna Jesse in bed gelegd, de boel opgekuist en me met de was beziggehouden. Om 15 u was Jesse weer klaarwakker en zijn we een uurtje gaan wandelen in de sneeuw, naar de poesjes gaan kijken, de paardjes... .

Om 16 u de andere 3 opgehaald, hysterisch dat ik weer aan de bushalte stond! Super drukke avond, er werd gevochten om mijn hand te mogen vasthouden, naast mij te zitten... Jesse is een peuterpuber nummer 1, wordt met de dag erger, echt zalig!!! Hij wordt nu gewoon paars als hij kwaad is, krijst erop los, slaat erop los, bijten, krabben bij elk klein dingetje dat hem tegen zit, neenee is zijn woord nummer 1, zijn eigen zin willen krijgen, testen hoe ver hij kan gaan, maar Tieke had hem na 1 seconde al door en trapt er niet in Popon !! Super grappig!

Zaterdag van 7 tot 20 uur kids. Wisseldag 30 gasten vertrokken, 30 nieuwe aangekomen dus Anne en Pas hebben super hard gewerkt vandaag!

In de voormiddag een hele tijd geknutseld, schooltje gespeeld... vanmiddag rijst gegeten met kip en groenten, samen met mij hadden ze gekookt, groenten gesneden... .Dan om 13 u kids in de auto geladen met skipakken aan, hop naar de skiles. Eerst naar de skiwinkel, skibotten halen, ski's en helmen.Samen met hun beste vriendinnetje Camille uit België hadden ze skiles vandaag. Hen naar boven gebracht met 4 kids in een liftje, dan met Jesse teruggekeerd en Jesse in bed gelegd. Om 15 u Jesse even een lekker 4 uurtje gegeven, fruitsalade, was hij dol op. Dan met Jesse de kids gaan afhalen. Had flesjes drinken en rijstwafels meegenomen omdat ze na 2 uurtjes skiles doood op zijn en wel een 4 uurtje kunnen gebruiken!

Eerst ze boven gaan halen, met het liftje terug naar beneden, in de skiwinkel alles uitgedaan en dan richting auto, gordels allemaal aan, flesje drinken geven en elk kind een koekje zodat ze even lekker kunnen smullen terwijl Tieke met de auto naar huis rijdt. Muziekje op even relax in de auto, kids doodop!

Spieren in overvloed met 4 kids! Een heel 'gesjouwel', 4 kids in een lifje, 3 paar ski's... . Na zo'n activiteit zijn ze doodop en kunnen ze niks meer, zelfs niet meer lopen. Dan is het een kwestie van aanmoedigen, nog een klein stukje en dan gaan we in de auto lekker muziekje opzetten,drinken en koekje eten... Blijven positief zijn bij elk stapje: goed zo, flink, bravo... (ik denk dat ik elke dag elke minuut wel zeg: flink zo, goed zo,mooi, dat heb je goed gedaan...-, dat is iets waar ikhard op let ook al is dat vermoeiend met 4 kids, toch elke minuut blijven positief zijn.

Thuis aangekomen ploften ze op de zetel, hebben ze een filmpje bob de bouwer gekeken terwijl de meiden gedousht, daarna dejongens, pyjama's aan en om 17 u broodjes gesmeert en bakje yoghurt en kids waren helemaal voldaan!

Daarna nog even gespeeld, oververmoeid iedereen, super druk, de pannen vlogen van het dak hier!!! Om 19.30 uur lag iedereen in dromenland na nog even hard protesteren en proberen langer op te blijven want ze konden niet slapen, oververmoeid voor de volle 100 %, nog geen minuut later was het al muisstil op hun kamer!

Nog wat opgeruimd en in mijn kamer mijn ikeabak gevuld met nieuwe knutselspulletjs voor morgen!

Nu nog 2 tal uurtjes voor school werken, want februari komt er al aan, dus terug op schema staan, Siets!

Morgen om 7 u weer lekker beginnen om er weer een heerlijke kidsdag van te maken. Oh ja binnenkort vakantie, maar 2 weken hier carnaval!!! JOEPIE kidstime, Siets!

Tot schrijfs iedereen!

Hopelijk genieten jullie ook van elke seconde daar, zoals ik elke seconde geniet van mijn bende hier!

Bisous

Siets

beate

Hey Sietsie!
Blij van je te horen. En goed dat de treinreis is meegevallen!! Nu ben je daar weer helemaal gesetteld.
Hier heeft het ook weer gesneeuwd, en overmorgen gaat er nog vallen, wordt voorspeld. Maar van mij mag de lente al volle bak beginnen, want begin het al beu te worden... Moesten hier bergen zijn en ski's, zou dat waarschijnlijk ook anders voelen.
Anyway, amuseer je daar nog, en dikke dikke zoenen van Annabel en co. xx