4 dagen België
Hey landgenoten!
Mijn 4 dagen België lopen op zijn einde. Ik kreeg net een berichtje uit Nederland dat ik morgen om 11 uur word opgepikt, i.p.v. dinsdagmorgen. We rijden tot Langres, 200 km voorbij Metz en Nancy, (7 tal uurtjes) dan overnachten we en rijden we dinsdagmorgen het laatste stuk 5 à 6 uur (hangt af van het weer). Dus niet 1 lang stuk, voor mij is het allemaal eender. Blijkbaar zijn er onderweg nog een aantal sneeuwstormen waar we door moeten dus tranquille rijden. Bepaalde stukken op de snelweg kunnen we maar 50 rijden. Jesse doet normaal een dutje rond 13 uur tot 15 uur, dus ideaal als zijn dutje erin valt.
Ik heb een grote doos klaarstaan, vol knutselgerief, kinderboeken, puzzels... voor de oppasservice. En ik maak iedere avond een ikeadoos klaar, voor de volgende dag met de kindjes.
Gisteren hele dag rond gereden, langs action, foto's afdrukken in kruidvat.... . Donderdagavond toen het hier mylène was, even tot Breda gereden, een kleedje gevonden in de solden en leuk wollen truitje. Verder was er echt geen soeps meer.
Vrijdag overdag langs de bomma... . Vandaag om 8 uur beginnen wafels bakken, Hannah en Paulien kwamen deze voormiddag langs, in de namiddag de hele familie, daarna frietjes gaan halen, nichtje Floor bleef ook eten. Lekker vettig nog eens, ik moet er weer tegen kunnen voor 10 tal weken. Nu wordt het super druk, 10 weken non stop kindjes, wieehaa!
Ik ga inpakken nu, knutselgerief staat klaar, nu enkel kleren en toiletzak nog bij elkaar zoeken.
Veel liefs iedereen en tot schrijfs in Frankrijk!
Hallo!
Krijg je mijn berichten? Geloof niet dat het systeem werkt.
Hallo Sietske,
Je kent me niet, maar ik had je via een andere weg al geprobeerd te mailen. ik heb daar geen reactie op ontvangen van je, dus ik denk dat die niet bij jou is aangekomen.
Waarom ik je mail:
Ik ben werkzaam op SO-VSO Sint Jozef in Cadier en Keer. Dit is een school voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen. Wij gaan met een team van 5 leerlingen en 2 leerkrachten, voor de kankerstichting 6 keer Alpe d'Huez beklimmen(www.opgevenisgeenoptie.nl). Ook komen wij met een groep(20 a 30 personen), onze leerlingen en collega's aanmoedigen.
Wij zijn heel hard op zoek naar een slaapplek. Wij denken zelf aan een gymzaal van een school oid. Nu hebben we daar geen contacten en mijn vraag is dan ook, of jij daar iets voor ons in kan betekenen.
Wij komen op 2 juni aan en vetrekken weer op 4 juni. het gaat dus over 2 nachten.
Ik zag ik dat je affiniteit hebt met de doelgroep waarmee we komen. Ik hoop dan ook dat je moeite wil doen voor ons!!!!
Je kunt me mailen op: [email protected]
Met vriendelijke groet,
Annechien Jak
Hallo
Ik heb inderdaad niets ontvangen. Allereerst wil ik jullie toch een dikke proficiat wensen met jullie actie! Voor zo'n dingen sta ik zeker open, ik doe niets liever dan een tandje bijsteken bij een goed doel. Hier in Allemont (10 tal minuutjes) van Alpe d'huez, (Allemont ligt helemaal beneden), daar heb je een lagere en kleuterschool en ook een zwembad met gymzaal.
In die gymzaal zijn tot en met eind juni (einde van het schooljaar) nog wel veel activiteiten, bijvoorbeeld woensdagmorgen is er judoles voor kinderen, dansles, turnen... .
Ik weet dus niet of je de zaal kan reserveren tijdens het seizoen eigenlijk.
Je kan contact opnemen via: [email protected] (is van office du tourisme in Allemont, zij kunnen je wellicht verder helpen om een telefoon nummer van school te pakken te krijgen bijvoorbeeld).
Wat ik ook nog heb is de polyvalente zaal hier in Vaujany, daar kan je ook altijd eens contact opnemen. Vaujany is iets verder van Alpe d'huez, dik kwartier, maar er is wel een polyvalente zaal. Meer informatie vind je daarover op:
[email protected] (www.vaujany.com) of T : +33 (0)4 76 80 72 37
Daar kan je meer informatie vragen over de polyvalente zaal (salle polyvalente). Wie weet zijn er nog ergens wel lokalen hoor. In de zomer heb je hier wel jeugdbeweging maar al die activiteiten zijn buiten, zij gebruiken dan ook wel de polyvalente zaal, maar dat is enkel tijdens schoolvakanties.
Nog iets waaraan ik denk. In Bourg d'oisans woont er een nederlands koppel met kinderboerderij, ze verhuren ook kamers (wel maar een 3 tal denk ik), maar je kan er ook buiten logeren in tenten, misschien ook wel leuk op een kinderboerderij?
Meer informatie daarover vind je op: http://www.fermedejosephine.fr/
Dat is zowat alles waar ik nu op kom, moest ik nog op dingen komen, laat ik het je zeker weten!!!
Ik ben zelf nu niet in Frankrijk, volgende week ga ik terug, dus kan zelf ook niet gaan rondvragen nu. Maar wil dat volgende week zeker doen voor jullie!
Heel veel succes met de actie!
Ik kom zeker kijken met mijn 4 aupairkindjes, wij komen supporteren!
Mvg
Sietske