Sinterklaas
Sinterklaas!
Terwijl ik dit neertyp, is de Sint met zijn zwarte pieten al op terugreis naar Spanje. Dankjewel Sinterklaas en zwarte piet, ik ben heel blij met mijn cadeautjes!
Ik heb héééél véééél van ikea gekregen: opbergdozen die ik nu aan het volplakken ben, bijvoorbeeld voor alle kinderpuzzels die ik ondertussen al verzameld heb, heb ik een leuke puzzeldoos, met puzzelstukken uit gekleurd papier die ik uitknipte en op een doos plakte zodat alle kindjes weten: dit is de puzzeldoos. Ik heb ook leuke doosjes gekregen voor de kleurtjes, stiften, wasco's, stempels, penselen... . Dan heb ik een leuk baksetgerief gekregen van ikea, zodat ik veel cakjes kan bakken met de kindjes. Enkele pannetjes van Xenos om pannenkoeken te bakken en eitjes (in verschillende vormen, zodat de kindjes echte poezenpannenkoekjes hebben). Nog allerlei dingetjes van Xenos om samen met de kindjes koekjes te bakken... . Ook nog een setje keuken handdoeken, voor mijn uitzet (ik heb al 2 grote ikea dozen klaarstaan voor mijn uitzet: een houten snijplank, aardappelmesjes, keukenhanddoeken, rasp... allerlei prul voor in de keuken).
Dan heb ik nog een super grote doos gekregen met allerlei prulletjes om te knutselen van action, en nog geld om nog leuke dingetjes bij te kopen. Stickertjes, stempelstiften, boetseerklei, pareldozen... . Een groot aanbod kinderpuzzels, houten puzzels... . Een mand vol met kinderboekjes heb ik ook klaarstaan. Een hele leuke vriendenboek, waar ik al mijn babysitkindjes in ga laten schrijven/tekenen, ik kan er ook leuke foto's kwijt van al mijn babysitavonturen hier!
En nog een heleboel dingetjes en nog centjes erbij om zelf nog iets leuk te gaan kopen.
Jaja, de zetels waren weer goed gevuld dit jaar. Ik herinner me nog vroeger, de grote playmobil dozen, de verschillene poppen die we elk jaar vroeger: het ene jaar vroeg ik babyborn, lieke baby annabel, jetske chouchou... We hebben een grote uizet aan poppen, houten poppenbedjes, houten poppenboxen, houten keukentje, houten winkeltje, poppenbuggy's, houten wasrekjes en dan ben ik barbie nog vergeten waar ik ook elk jaar wat van vroeg, een groot houten barbiehuis, allerlei barbies, allemaal meubels, een doos vol barbiekleren, het barbiepaard, barbieauto... . Dan ook nog de categorie gezelschapspelletjes, waar ik ook elk jaar wel iets van vroeg, het schap is goed gevuld in de speelkamer. De laatste jaren (toen was ik er net uit) begon de Polly Pocket verzameling hier (van Lieke en Jetske)... .
Toch zijn de zetels op 6 december nog steeds goed gevuld en heeft ieder een zetel waar onze verlangens in staan. Joppe vrroeg dit jaar alleen maar Lego en Playmobil. Lieke allemaal kotspullen, een zetel vol, Jetske hield het bij een nieuwe tas, een extra trui, ikeaspulletjes en geld.
Zo zit ook onze Sinterklaasdag er op bij ons! Stiekem vind ik het toch nog altijd spannend,de avond van tevoren gaan slapen.
Grappig, vroeger toen we nog echt klein waren, verstopten ma en pa elk jaar al het speelgoed bij vava op zolder, dan reden ze vaak 3 x met de auto op en neer om alles te gaan halen op 5 december als iedereen hier sliep. Met 4 kinderen, ik weet het nog goed: poppenbuggy's, houten winkeltjes, keukentjes, playmobildozen, duplo, lego, sminkpoppen, barbiehuizen... grote dozen elk jaar!
De laatste jaren ging ik altijd meekopen, toen Lieke het nog niet wist, ik als grote zus: elk jaar een daguitstap naar de fun, klavertje vier... . Alle mama's en papa's met volgeladen karren en in de ene hand een verlanglijstje met prentjes op geknipt uit de sinterklaasboekjes: wij doen het nog steeds, alles uitknippen, maar sinds enkele jaren is nu ook de ikeaboek voor ons een sinterklaasboekje geworden!
Sinterklaas is er voor groot en klein, heerlijk!
Morgen laatste dag autorijden, dinsdag om 14 uur examen, ik weet nu eigenlijk al dat het dinsdag niet vlot zal gaan. Het achterwaarts parkeren met onze grote, brede bak midden in de stad, blijft nog altijd een loterij, ook al houd ik de puntjes netjes in het oog.
Het is een pure geldklopperij. En puur geluk hebben. Ik hoor van velen die geen rijles volgen dat ze er door zijn van de eerste keer, leerlingen die 20 uur volgen, slag niet... . Ik heb de gulden middenweg gekozen: 9 uren rijschool, de rest met thuis.
Ook het weer, het verkeer, het blijft geluk hebben zoiets zeggen ze hier.
Ook leerlingen die vorige week zijn gaan afrijden iemand die amper 5 seconden in een scherpe bocht zijn handen op het stuur iets te laag hield, niet geslaagd. Een meisje die naar links ging i.p.v. naar rechts, 50 reed waar je 70 mocht: WEL geslaagd!
Dinsdag niet erdoor, dan gaan we gewoon nog eens terug. Theorie lukte wel van de eerste keer, daar ben ik al tevreden mee! Als ik niet slaag, steek ik het niet op mezelf, maar puur om het geluk hebben, de sterren kunnen niet altijd even goed staan!
Het is ook geen ramp, je hebt nog een kans, als je dan niet slaagt moet je wel 6 uur rijschool bijvolgen, maar dat komt niet zoveel voor!
Uiteraard ben ik wel zenuwachtig, maar probeer me te kalmeren door te zeggen: 'Siets, er zijn ergere dingen in het leven,' 'je hebt nog een kans,' 'het is tenslotte puur geluk hebben.'
Fijne zondagavond iedereen!
Liefs Siets