sietsindealpen.reismee.nl

Donderdag

Hoooi iedereen!

Net de ochtendspits achter de rug. Om kwart voor 7 kids wakker gemaakt, Jesse laten liggen die was nog in diepe slaap zijn crèchedag begint iets later. De andere 3 waren supergoedgezind (holééé, het wordt een heerlijke ochtendspits). Allemaal een bordje cornflakes op, een broodje en bordje yoghurt, een warme chocolademelk.

Dan kwam het 2e deel eraan: wassen, tandjes schrobben, aankleden. Dat verliep minder vlot, normaal dacht ik die kids hebben net een halfuur stil op hun stoel gezeten, netjes gegeten, onze energie moet eruit, Siets!!!

De kleren vlogen door de kamer, even toveren dacht ik. Het nieuwe liedje van k3 (mama sè met josje erbij) hadden ze nog niet gehoord, laat ik dat opzetten, als jullie je tandjes geschrobt hebben en gewassen, mogen jullie tijdens het aankleden naar het nieuwe liedje van k3 luisteren!

Hop, spurt naar de badkamer, er werd hard geschrobt, gewassen en de radio kon op. Mama sè, mama sa, we zijn er helemaal weg van. Dansend werden vlot de kleren aangedaan, Sep probeerde zijn zussen nog even uit te dagen door zijn broek hoog weg te gooien, dan ging de radio uit, hij deed flink verder en de muziek draaide ook vrolijke ochtendnoten!

Mama was met het ontbijt bezig voor de 3 gasten van de cursus, papa was al onderweg naar Genève broer Anne terugbrengen. Mama Anne zou de kids naar de bushalte wegbrengen maar vond haar sleutels niet, geen tijd en geen zin in stress, dacht ik. Dus stelde ik voor: laten we gewoon lekker lopen. We hadden nog 5 minuten en holden vrolijk, zingend naar boven. Net op tijd, daar kwam de bus eraan, even zwaaien naar de kids. Ondertussen was de sleutel gevonden en brachtmama Anne, Jesse om half 9 naar de crèche.

Ik besloot even te gaan liggen voor mijn rug, terwijl voor school werken, want half 9 op donderdag begint mijn schooldag.

Om 16.30 uur zetten we ons weer klaar voor de avondshift, holééé!

Vandaag zien de bergtoppen spierwit, op 2000 meter ligt er al sneeuw, ik zit om 1600 (ongeveer) dus over enkele weken zitten we met onze winterlaarzen van decathlon, dikke skijas in de sneeuw! Skipakken, nog even en dan kan het winterseizoen echt beginnen!

fijne dag iedereen!

Gros bisous!